FÒRVERT

VI SØKER FORVERT TIL EN DVERGPUDDEL TISPEVALP.

Kunne du tenke deg å være fòrvert for en av våre hunder...? 

Her kan du lese litt om hva det innebærer;

Som oppdrettere er vi opptatt av å ha en viss bredde i vårt avlsmateriale dvs et genetisk mangfold uten for stor innavlsprosent. For å klare dette er vi avhengig av å ha hunder ute på fòravtaler. Fordelen med en fôravtale er at oppdretteren kan beholde flere hunder som h*n mener er lovende for videre avl, uten å måtte ha alle hundene hjemme. Vi har ikke kapasitet til å ta oss av alle med tanke på trening, stell, turer, kos osv. Derfor er det fint å kunne sette ut noen av våre hunder på fôravtaler til hjem som kan gi de akkurat det de behøver og fortjener.  

Vi setter stort sett bare voksne, ferdigstilte og godt oppdratte hunder på fòravtaler . En sjelden gang, kan vi sette ut en valp på fòr. Da har vi ingen krav om utstilling og dertil det pelsstell/frisyre en utstillings-puddel krever. Det har vi erfart blir for komplisert i et fòrvertsforhold.

Vi gir oppfølging etter behov, informasjon og veiledning i oppdragelse og opplæring av lettere pelsstell som børsting, bading/føning og kloklipp og ønsker du å lære deg snute/poteklipp så får du opplæring i det også.

Som fòrvert overtar du hunden vederlagsfritt, dvs., du betaler ingen "kjøpesum" og hunden vil være din familie/selskapshund resten av dens liv, mens vi beholder avlsretten.

Du dekker de daglige kostnader et normalt hundehold medfører (veterinærforsikring, veterinærutgifter som ikke har med avl å gjøre, pelsstell, mat, utstyr o.l.) Vi dekker de kostnadene som er knyttet opp til avl.

Vi har en tydelig og ryddig kontrakt og ønsker du referanser, kan du snakke med noen av våre fòrverter.

Kunne dette være noe for deg og du ikke bor for langt unna oss, så send gjerne en mail eller ta en telefon.


Jeg ble forvert for Farah våren 2011, og synes det har vært trivelige, lærerike og morsomme år! Farah hadde da hatt to valpekull og planen var at hun skulle ha to kull til. Jeg ønsket meg egentlig en valp, men Wenche hadde da ingen valper til salgs, så hun forslo at jeg kunne være forvert for Farah.

Jeg tenkte meg nøye om, og om hva dette ville innebære, og etter og ha truffet Farah og sett hennes gode lynne og vakre vesen, bestemte jeg meg! Og jeg har ikke angret! Jeg har fått en glad og veldressert hund!

Wenche er en seriøs og dyktig oppdretter, som er veldig glad i hundene sine! Hun bestreber seg på å "lage" sunde og pene hunder. Jeg føler det er veldig trykt og sikkert å ha henne som "backup", når det er noe jeg lurer på eller er engstelig for. Hun stiller opp, og svarer på alle rare og ikke rare spørsmål, og ønsker at forvert og hund skal ha det bra sammen! Og vi ønsker jo begge to at hunden skal ha det best mulig!

Farah er i dag pensjonert og jeg får heldigvis fortsette å stelle Farah hos Wenche. Hun kjenner Farah så godt og gjør henne så vakker og fin. Om det skulle være noe som ikke er som det skal være, kan Wenche oppdage det tidlig. Det å ha en ren og velklippet puddel er hyggelig, og jeg får mange komplimenter for Farah!

Samarbeidet med Wenche har gått veldig bra, og utsagnet hennes om "at vi finner alltids en dag som passer" er riktig! De gangene forhunden må være hos henne over lenger tid, er en fin runde i oppdragelse og at hunden må innrette seg med andre hunder.

Alt i alt har det vært en positiv opplevelse for meg å være forvert, og jeg synes det er spennende å følge Wenches arbeid videre! Det å ha fått lov til å være en bitte-bitte-bitte liten del av det synes jeg er en ære, og må stadig spørre om hvordan "barne-barn" og "oldebarn" har det.........

Hilsen Merete