Zamba`s valper

ZAMBA HAR FØDT;


For en drøy uke siden, onsdag 12.06. fødte vår nydelige Zamba 2 sorte, sterke valper, en av hvert kjønn. Fødselen gikk fint og Zamba var den fødte mamma fra første stund. På en uke har valpene doblet fødselsvekten, og de er gode og runde.

Ved fødsel veide hannen 183g og tispen 234g, nå viser vektnålen henholdsvis 400 og 450 gram.

Neste oppdatering blir når valpene har åpnet øynene, om 1-2 uker.

Valpene er blitt 3 uker gamle;

Det har skjedd en hel del med valpene siden forrige oppdatering. De har endelig åpnet øynene og øregangene åpner seg sakte men sikkert og de begynner så smått å ta innover seg omgivelsene.

De har flyttet inn i stuen vår, fortsatt skjermet fra resten av hunde-flokken ved hjelp av valpegrinden og en voktende mamma Zamba, som passer på sine skjønne små som en smed. Valpene har fått sin første av 4 mark kurer, fått klippet klør og blitt barbert under potene og bak i stumpen. Mamma Zamba har også fått seg et velfortjent stell, med bad, føn, klipp og en skikkelig tannrens. 

Valpene veier nå 769g (hannen) og 925g (tispen).

Valpene er 4,5 uker gamle

Nå begynner det å bli mye mer liv i valpebingen, de er mer våkne og har begynt å leke litt med hverandre. De drikker fremdeles mest melk av mamma Zamba, men spiser 2-3 små måltider med fast føde fra min hånd. De har også fått sin 2. markkur og fått sitt første fulle stell med bad, føn, barbert ansikt, poter og halestilk, fått litt fasongklipp og klippet klør. Nedenfor ser du før og etterbilder av de, hannen til venstre for deg og tispen til høre for deg. De veier nå også 916g (hannen) og 1046g (tispen).