OM OSS

 

25 år med oppdrett av 

Toy og Dverg puddel


Vi bor i landlige omgivelser på Aursmoen i Aurskog Høland kommune. Vi bor et steinkast fra marka, som blir flittig brukt av 2 og 4 beinte. Vi kjører til Lillestrøm på 25 minutter og til Oslo og Gardermoen på 45 min.

Infocus Poodles består av meg Wenche (72 modell) og min mann Bo (68 modell). Våre barn hjelper til med lek og kos av hundene, når de er innom ;)

Hunder har alltid vært en del av vårt liv, siden lenge før oppdretts-eventyret startet. Jeg har drevet aktivt innenfor grenene agility og lydighet og har også noe erfaring med hundekjøring. Bo var hundefører i militæret og har hatt flere somrer i Scotland hvor han har bistått under lammingen og som gjeter med hund. I dag bruker vi mesteparten av tiden med våre hunder på tur i skogen og på fjellet, da vi begge to er over gjennomsnittlig glad i å gå tur. 

Jeg er hjemmeværende, slik at våre hunder er lite alene hjemme og våre valper blir fulgt godt opp og får den sosialisering de fortjener og behøver. Bo arbeider som dyrlege på en klinikk, men så snart han er hjemme fra jobb, er han å finne på gulvet dekket av store og små på 4 ben.

Det er jeg (Wenche) som klipper alle våre hunder, mens Bo sørger for alt som omhandler veterinærfaget. Vi reiser sammen på utstillinger, foreløpig er det bare jeg som viser hundene, med Bo ringside, alltid parat med en hjelpende hånd.

Vi gjør vårt beste for å drive et seriøst kvalitetsoppdrett og toy og dverg puddel, i fargene sort og brun. Målet som oppdretter er å avle frem funksjonelt sunne hunder med godt gemytt og en rasetypisk konstruksjon og mentalitet. Hunder som kan leve et godt og langt liv til glede for seg selv, sine eiere og samfunnet generelt.

Vi er opptatt av å ha et visst omfang og bredde i genmaterialet, derfor kjøper vi innimellom hunder fra utlandet med helt andre linjer enn det som finnes her. Vi reiser også utenlands for å pare våre tisper, for på den måten å få inn "nytt blod".

Vi ønsker ikke å ha for mange hunder boende hjemme om gangen, da vi ønsker at alle våre hunder skal få de turer, kos og stell de fortjener. For også å kunne ha et genetisk mangfold i vårt oppdrett, er vi derfor avhengig av å ha forventer til flere av våre hunder. 

Alle våre avlshunder testes for sykdommer som er relevante for rasen med godkjent resultat.